maanantai 13. toukokuuta 2013

Äitienpäivänä


Eilinen äitienpäivä alkoi perinteisesti aamiaisella sänkyyn. Tällä kertaa oli vähän kevyempää sorttia tuo aamupala, kun meillä oli jo klo 11 kattaukseen pöytävaraus, joten ei oikein viitsinyt ahtaa itseään aamulla täyteen. 

Äitienpäivälahjana sängyn viereen ilmaantui ruusun lisäksi tämä uusi golfbägi. Ehkä taas kehtaa mennä golfkentällekin, kun entinen bägi kärsi vähän hiirensyömisten jäljiltä. Tapahtumasta on jo useita vuosia ja olin juuri ostanut uuden bägin ja laitoin sen talveksi ulkovarastoon. No sinnehän oli sitten eksynyt hiirulaisia, jotka soivät itsensä taskujen läpi ja niissä oli ihanat hiirten mentävät aukot. Onneksi ne olivat sellaiset ulkonevat taskut, jotka sitten vain revin siitä pois, mutta kyllä se ulkomuoto vähän kärsi tuon prosessin johdosta :)


Äitienpäivälounasta mentiin nauttimaan Haikanranpesä nimiseen ravintolaan Haukilahteen Espooseen. Sinänsä aika eksoottinen paikka, koska ravintola on tuolla vesitornin ylätasanteella.


Haikaranpesän ruoka ei taaskaan pettänyt ja tuli syötyä itsensä aivan ähkyyn. Miksei sitä koskaan osaa lopettaa ajoissa, vaan aina noista buffatyyppisistä kattauksista tulee syötyä aivan liikaa.Vesitornista on hulppeat näkymät yli Pääkaupunkiseudun ja merelle. Sieltä näkyy mm. hyvin tämä alakuvassa oleva Haukilahden paviljonki. Jos satutte liikkumaan Espoossa päin kesäaikana, niin poiketkaa ihmeessä siellä lounaalla. Ihanaa kun saa nauttia lounaansa terassilla meren äärellä.


Aika viileää tuolla vesitornin tasanteella vielä oli. Lapsukaiset sentään juoksivat itsenä lämpimiksi siellä. 


Äitienpäivälounaan jälkeen suunnistettiin Korkeasaareen. Aluksi ilma tuntui aika viileältä ja piti ihan pukea hanskat ja pipo päälle, että tarkeni. Onneksi iltapäivällä sitten vähän lämpeni.
Taisi lapsukaiset olla eniten innoissaan näistä lasten leikkipaikoista Korkeasaaressa kuin itse eläimistä :)


Meidän täytyy näköjään mennä ihan eläintarhaan asti, että nähdään perinteinen lokki :) No ei vaiskaan, sattui vaan istumaan juuri leikkipaikan kupeeseen, niin intouduin kuvaamaan sitäkin.Sitten kuvia vähän näistä ei niin normi eläimistä.Aika hyvin sai otettua näistäkin elämistä kuvia vaikka olivatkin lasin tai verkon takana.


Hui aika pelottavan näköinen silmä tuolla ns. mini krokotiilillä, jonka nimestä ei mitään hajua. Onneksi ei tarvita kohdata tuollaisia meidän luonnossa.Näitä riikinkukkoja tepastelee tuolla Korkeasaaressa vapaana ihan hirmuinen määrä ja aika tottuneita ne näyttivät olevan ihmisiin eivätkä hätkähtäneet, vaikka meni ihan viereen. Valittavasti yksikään koiras ei esitellyt tällä kertaa tuota isoa pyrstöään aukinaisena. Viime kerralla saatiin nauttia siitä loistosta.


Pikkuneidin kaapista löytyi päälle tämä Gantin huppari, jonka olen ostanut jo monta vuotta sitten. Tosin ostin sen ensin pikkumiehelle, mutta totesin, että taitaa olla liian tyttömäinen ja säästin sen pikkuneidille  Nyt rupeaa olemaan vihdoin ja viimein sopivan kokoinen. Pikkuneidin lippis on H&M:n mallistoa ja siinä on hauska kukkanen sivussa.


Pikkumies pukeutui Ralph Laurenin verkkatakkiin ja lippikseen. Välillä tosin piti vetäistä vielä fleece tuohon päälle, kun tuo merituuli välillä viilensi aika hyvin.


Hih ja iha oikea kotka tämä on vaikka näyttääkin ihan muoviselta :)Päästiin seuraamaan karhujen temmellystäkin. Aika hymyissä suin niidenkin kevät on alkanut, jos yhtään on uskomista tuossa alakuvassa näkyvään hymyyn :)


Äitienpäivä voisi olla useamminkin!

6 kommenttia:

 1. Voi mitkä herkut ja mikä lahja, wautsi! Kauniit vaatteet lapsukaisilla, etenkin tyttäresi musta/valkea takki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo takki olikin ekaa kertaa eilen päällä. Pikkuneiti tosin vähän laittoi vastaan sen pukemisessa, kun on kuulemma liian isot napit siinä ;)

   Poista
 2. Tuonne Haikaranpesään on pitänyt mennä monet kerrat, mutta ikinä en ole saanut aikaiseksi :)

  Kuinkas siellä Korkeasaaressa on näkynyt noinkin paljon noita eläimiä, kun minusta on tuntunut, että viimeiset vuodet kaikki häkit ovat olleet ihan tyhjillään...
  Tästä syystä jätettiin koko Korkeasaari viime kesänä käymättä.

  Ollut ihana päivä teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikaranpesässä on kyllä hyvä ruoka, vaikka aika hintavahan se lounas siellä on eli ei siellä kyllä kovinkaan usein raski käydä. Paikka oli jokusen tovin remontissa ja aukesi muutama kk sitten uudistuneena. Tosin ihan hirmuisia muutoksia en kyllä huomannut tai siis ehkä väritys oli nyt neutraalimpi. Hih ja mä kun ajattelin, että nähtiinpäs me tällä kertaa vähän elämiä, kun viimeksi jotenkin oli paljon enemmän. Näköjään vaihtelee aika paljon :)

   Poista
 3. Ihanan näköinen äitienpäivä on teillä ollut. Tuo Haikaranpesä on tosi kiva paikka, siitä on jo vuosia kun olen viimeksi käynyt siellä syömässä. Korkeasaareenkin pitää päästä tänä kesänä (viime kesänä jäi väliin kokonaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan suunnata Haikaranpesään nyt kun se on uusittukin. Tosin en mitään hirvittävän isoja muutoksia kyllä huomannut tai sitten muisti taas tekee tepposiaan. Ehkä nyt oli neutraalimpi väritys ja vähän nykyäisempi. Avokeittiökin oli ilmaantunut sinne. Aikamoiset ruuhkat siellä oli nyt äitienpäivänä. Alkupalojakin sai jonottaa aika kauan, mutta niihän se vaan on, jos paikka on aivan täynnä, niin jonoja syntyy.

   Poista