tiistai 21. toukokuuta 2013

Synttäriaskartelua

Täällä on tällä hetkellä oikea synttäriaskartelutehdas käynnissä. Meidän pikkumies kun täyttää kohta 5 -vuotta ja tämä mamma innostui askartelemaan vähän kaikkea. Synttäriteemaksi valkkasin Autot -sarjan, kun  Salama McQueen on aika pop kuitenkin tuon ikäisten keskuudessa ja ekaa kertaa pidetään ihan kaverisynttäritkin tarhakavereiden kesken.


Synttärikutsuiksi tein tällaiset kaksipuoleiset kortit. Kortin etuosassa on itseasiassa sama kuva, kuin mitä noissa karkkipussukoissa on, jotka tilasin jokunen tovi sitten Smartphotosta. Kuvia niistä tuolla alempana.


Ajattelin askarrella myös tällaisia viirinauhoja. Printtasin vain tuollaista ruutupaperia netistä, suurensin vähän ruutuja ja sitten leikkasin viirinmallisiksi. Tässä kannattaa käyttää kanssa vähän normaalia paksumpaa paperia. Ajattelin koristella viirit vielä noilla Salaman sekä Martin kuvilla. Viirinauhan nauhaksi käytän punavalkoista narua, jota löysin askartelukaupasta. Naru vilahtaa tuolla pari kuvaa alaspäin.


Lasiset pienet limsapullot saavat kylkeensä nämä etiketit ja noista pyöreän mallisista kuvista teen sellaisia cup cake koristeita tai voihan ne laittaa muuhunkin tarkoitukseen. itse ajattelin laittaa ne kolmioleipien päälle koristeeksi, kun kuppikakkujen päälle tulee vähän erilaiset koristeet. Toiselle puolelle tuo nimi puoli ja toiselle puolelle Salaman kuva ja sitten hammastikku vaan väliin liimalla. Tosin kannattaa ensin teipata tuo tikku toiseen noista papereista, niin pysyvät paremmin paikoillaan. 


Innostuin sitten kanssa väsäämään tällaisia cup cake wrappeja eli nuo kietaistaan sitten cup caken ympärille. Pohja on otettu ihan netistä ja kuvankäsittelyllä lisäsin tuon nimen. Kannattaa sitten printata nämä kanssa  vähän paksummalle paperille, kun tuo ihan normaali printteripaperi on vähän liian ohutta tuohon. Nuo pussissa näkyvät koristeet ostin Jenkeistä valmiina ja ne tulevat noiden kuppikakkujen päälle.


Mustiin raitapilleihin askartelin vielä tällaiset teemaan sopivat liput. Tämä on kanssa samaista netistä löytynyttä ruutupaperia, jonka printtasin ja tämän vain pienensin vähän pienemmäksi, kuin mitä viirissä on. Sitten vaan liimalla pilliin kiinni ja liiman kuivuttua leikkataan tuo lippukuvio reunaan. Näissä kannattaa vähän mallailla pullojen kanssa, että lippu ei vahingossa lipsahda liian alas, että pilli ulottuu vielä pohjaan.


Cars -teemaan pitää tietysti olla sopivat lautaset ja lautasliinat, jotka ovat Tiimarista. Tuon kakkukynttilän olen ostanut Jenkeistä.


Pieni karkkitehdas on ollut myös käynnissä meidän keittiön pöydällä, kun olen pussittanut näitä karkkeja. Tilasin tosiaan nämä pussukat Smartphotolta ja tein kuvankäsittelyllä tuon etiketin siihen, joka tulee tuohon pussukan päälle.


Näitä karkkipussukoita vieraat saavat sitten lähtiessään kotiin synttäreiltä. Pussukoita on 24 kpl, kun tilauksessa on tosiaan se määrä. Ihan tuollaista määrää ei olisi tarvittu kaverisynttäreille, mutta saavatpahan sitten sukulaisektin tuollaisen pussukan.Otin muuten ekaa kertaa käyttöön tämän vanhan puisen Coca-Cola laatikon. Olen ostanut sen yli 10 vuotta sitten kirppikseltä ja se on ollut isäni työkalulaatikkona, kunnes nyt nappasin sen sieltä takaisin ja pesin hyvin. Taidankin ottaa sen lehtikoriksi tämän jälkeen :)

Synttäriaskartelutehdas jatkaa ahkeraa työntekoa ja kohta saatte kuvia minkälaiset noista pienistä pulloista sitten tuli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti