perjantai 10. toukokuuta 2013

Pakurikääpäteetä ja mustikkakeksiäNyt voi taas hyvällä omallatunnolla herkutella. Eihän luomukekseissä voi olla mitään pahaa ;) Ruohonjuuresta päätyi meille näitä Bionan mustikkaisia luomutäytekeksejä, jonka seuraksi keittelin pakurikääpäteen. Eli kupissa ei ole kaffetta, vaikka siltä näyttääkin. Meillä kun kukaan ei juo sitä mustaa juomaa ja kahvinkeitinkin on kaapissa piilossa vieraita varten.

Cocoville oli myös ilmaantunut valikoimaansa tätä pakurikääpäjauhetta. Pakurikääpä on useilla varttuneilla lehtipuilla esiintyvä pikimusta lahottajasieni. Tällä lääkinnällisellä sienellä on pitkä käyttöhistoria perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ja siperialaisessa kansanparannuksessa. Meillä sitä puolestaan on käytetty mm. sota-aikoina kahvin korvikkeena ns. tikka-teenä. Pakurikääpä muistuttaakin kahvia, mutta tarjoaa samalla runsaasti terveyshyötyjä. Pakurikääpä on nimittäin voimakas adaptogeeni, joka tasapainottaa elimistön toimintaa ilman sivuvaikutuksia. Pakurikäävällä onkin korkeampi ORAC-luku kuin millään tutkituilla marjoilla, yrteillä tai mausteilla. ORAC-luvulla kuvataan antioksidanttien tehoa. 

Pakurikääpää käytettään siten, että lisätään 2 teelusikallista pakurijauhetta vesilitraa kohden ja keitetään 15-20 min. Jauhetta voi käyttää myös uudestaan ja teetä voi hauduttaa myös pidempäänkin esim. termospullossa. Lopuksi voi siivilöidä jauheen pois juoman seasta.


Siis eihän tämä setti voi olla kuin tervellinen! :)

Sitten ihan toiseen asiaan. Nimittäin yhteistyöskumppaniltani My Cinnamon Girl UK:lta tuli viestiä, että heidän alen loppurysäys on loppumaisillaan ja ensi viikolla pitäisi ilmestyä uusi mallisto. Palataan siis pian uuden malliston kera.3 kommenttia:

 1. Moikka!
  Kiitos ihanasta postauksesta ja noita kuvia on ilo katsella :)

  Yritin tuolta tekstin joukosta löytää tietoa siitä, miltä tuo pakurinkääpätee maistuu? Mitä mieltä siitä olit, tykkäsitkö ja ostaisitko?

  t. Miia Pullantuoksuisesta kodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuon pakurikääpäteen makua on vähän ehkä vaikea kuvailla. Se ei oikeastaan oikein maistu miltään eli ei oikein hyvältä eikä pahaltakaan. Ehkä siinä on ihan aavistuksenomainen vivahde kahviin tai sitten sen musta ulkomuoto vaan hämää mieltä, kun sitä on juotu kahvin korvikkeena pula-aikoina :) Mauan takia en sitä ehkä ostaisi, vaan pikemmin juuri terveysvaikutusten ja nimenomaan kuuriluontoisesti. Toivottavasti vastauksesta oli jotain apua :)

   Poista
  2. Kiitos :). Pitää joku kerta itsekin kokeilla..

   Poista