sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Art decoa


Käytiin pikaisesti kääntymässä South Beachillä ja ihasteltiin näitä veikeitä Art deco -taloja. Aivan mielettömästi taas oli ihmisiä tuolla kadunpätkällä. Meillä on viimeinen yö tuolla South Beachillä, joten silloin sitten tutustutaan alueeseen vähän paremmin. Nyt oli vain tällainen pikavisiitti.Tämän postauksen kuvat kaikki samaiselta kadunpätkältä. Eihän tuo kyseinen kadunpätkä ihan hirvittävän pitkä ole ja kävelee melkeinpä alle puolessa tunnissa. Ravintoloita ja hotelleja vierivieressä ihmispaljouden keskellä.


Vähän sitten vielä hirstoriatietoja. Art deco alue on alkanut muotoutumaan vuonna 1926 kun raju myrsky runteli Miami Beachin puiset rakennukset. Tilalle rakennettiin uudet talot art deco -tyyliin. Rakennukset olivat alunperin valkoisia, mutta vuoden 1929 porssiromahduksen aiheuttaman laman seurauksen rakennukset maalattiin kirkailla väreillä, koska sen uskottiin vähentävän masentuneisuutta ja lisäävän uskoa tulevaan. Tuohon aikaan väriteknologia ei ollut kuitenkaan kovinkaan kehittynyttä ja värit haalituivat auringonpaisteessa pastellinsävyisiksi. Nykyään kyseiset värisävyt ovatkin tarkoin suojeltuja.

Tämä yläkuvan talo on mun suosikki.Näitä limousiinejä vilahtelee katukuvassa myös jonkin verran. Ei ehkä kuitenkaan ihan niin paljon  mitä esim. Kalifornian puolella niitä on vilahdellut tai sitten en vaan ole nyt törmännyt niihin nytten. Kirjoittelen tätä juuri meidän hotelin uima-altaalla ja aurinko paistaa sen verran kirkkaasti, että hyvä että näen tästä ruudusta edes mitään. Joten älkää välittäkö jos hirveästi taas kerran kirjoitusvirheitä ja jos tuli sama kuva kahteen kertaan kun en kertakaikkiaan näe tästä ruudusta mitään :) Aah...+ 27 C ja vähän hikeä jo pukkaa :)

Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.

Kommentit


    LittleB kirjoitti 15.12.2012 klo 19.23
    Voi miten hauskan näköistä, ihan kuin Miami Vicesta, Sonny ja Crockett vaan puuttuu :)
      Cride kirjoitti 15.12.2012 klo 22.57
      Mä yritin kyllä kovasti kuikuilla, että näkyiskös kyseisiä kaveruksia missään, mutta en tainnut osata kurkata oikean kulman taakse ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti