sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulupiparien koristeluJoulupiparitkin on nyt paistettu ja koristeltu. Heh, ei ihan mennyt putkeen noiden muumien ja sienien koristelu, kun tuli vähän turhan juoksevaa tuosta kuorrutteesta eikä ollut mitään kunnon pursotinta.  Laiskana ihmisenä en myöskään jaksanut ruveta enää sekoittelemaan lisää tomusokeria joukkoon. Ensi kerralla sitten tietää vähän paremmin. Harjoitteluhan tekee mestarin. Kuusista ja pupuista tuli sentään vähän siedettävämmän näköisiä.


Ei musta taida kinkunpaistajaakaan tulla. Nimittäin unohdin vääntää kokonaan uunin päälle illalla nukkumaan mennessä ja aamulla klo 6.30 havaihduin, että hitsin vitsit. Kinkku edelleen kylmässä uunissa :) No onneksi sentään päivän aikana saatiin kinkku sitten paistettua.

Meidän joulupöytään kuuluu perinteinen kinkku, hieman hirvenlihaa, peruna-, porkkana-, ja lanttulaatikot, rosollia sekä kaloja. Joulun perinteisiin kuuluu myös saaristolaisleivän kanssa nautittava mätimousse. Teinkin sen juuri valmiiksi ja ai että se on hyvää. Nautin juuri kolme leivällistä sitä. Laitan ohjeen vielä tähän, jos joku innostuu joskus kokeilemaan.
 
Mätimousse
2 kovaksi keitettyä munaa pilkottuna
1 tlk smetanaa (1,25 dl)
n. 150 g mätiä. Itse tykkään eniten kirjolohen mädistä.
2 rkl silputtua ruohonsipulia
2 rkl silputtua punasipulia
ripaus valkopippuria ja suolaa.
Nämä sitten vaan kaikki sotketaan yhteen ja nautitaan saaristolaisleivän kera.

Taidanpa lähteä puputtamaan noita pipareita oikein urakalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti