sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Nukkekodin joulu


Kyllähäs sitä pitää nukkekotikin laittaa joulukuosiin, vai mitä? ;) Piparkakkutalo ja joulukinkku kuuluvat tietysti nukkekodin jouluun. Täytyy kyllä nostaa hattua tuolle taitavalle tekijälle, jotka nuo on tehnyt käsityönä ja made in Finland. Alla kuvassa olevat joulupiparit rasiassa ja joulukoristeet ovat saman taiteilijan käsialaa. Kaikki nuo löysin nalle- ja nukkemarkkinoilta jokunen tovi sitten. Muistaakseni tein tänne postauksenkin kyseisistä markkinoista.


Nukkekodin asukkaat odottavat kanssa kovasti jo joulua. Ovikoristeen tein pienestä servettirenkaasta.


 


Joulukuuseksi päätyi minipuu, jonka ympärille kieputin koristepallonauhaa. Alla olevat lahjat ovat netistä löydettyjä  boxikuvioarkkeja, jotka sitten vaan printtasin ja liimasin kasaan. Tällaisia sivuja löytyi netistä aika paljonkin. Sai siten helposti kivoja joululahjoja nukkekotiin ja vielä ilmaiseksi tai siis jollei tuota printtauskustannusta lasketa.



Tältä nukkekodin joulu näyttää olohuoneessa. Hih ja nukkekodin olkkariin päätyi uusi olkkarin mattokin. Nimittäin meidän työpaikan nörtin hiirimatto jäi ylimääräiseksi hänen vaihtaessaan työpaikkaan ja minä tietysti kiikutin sen nukkekotiin :)


Nukkekodin olkkarissa on myös netistä printattuja joulukortteja esillä ja myös toinen piparkakkutalo. Ehdoton suosikkini on kuitenkin aloituskuvassa näkynyt piparkakkutalo. Siinä on sitä jotain aitoutta.


Joulun kunniaksi on kaivettu esiin myös kynttelikkö ja tuoreet ruusut koristavat pöytää.


Sitten hypätään nukkekodin keittiöön. Pöytähopeat on tietysti kaivettu myöskin esiin ja kiillotettu. Saahan niitä niin harvoin kuitenkin käyttää ja jouluhan on yksi hyvä syy kaivaa ne esille. Käsinmaalatut posliinikupit ja teekannu kuuluvat myös keittiön varustukseen.


 Oi oij mitä herkkuja näin jouluna onkaan tarjolla. Kyllähän noilla kelpaa!




Joulutortutkin on jo leivottu ja oi mikä ihana tuoksu levisikään ;)


Nam nam! Englannin lakritsiakin olisi tarjolla. Voehan vitsit ketä noitakin on jaksannut väsätä. Pieni pussillinen noita taisi maksaa euron tai pari messuilla.


Tältä keittiössä sitten muuten näyttää. Aikaste pinkkiä :)


Kuuluuhan juustotarjotinkin joulupöytään.


Kyllä mullekin kelpaisi nuo herkut meidän joulupöytään. Ovat sen verran herkullisen näköisiä.



Olispas aina joulu, että saisi pitää noita koristeita esillä tuolla nukkekodissa. Valitettavasti ei näitä vaan voi kauaa pitää esillä tai ovat aika pian entisiä koristeita. 
Pitäisköhän sitä lähteä touhuamaan tuota oikeaa joulua meidän omaan kotiin :)

Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.

Kommentit


    Päivi kirjoitti 16.12.2012 klo 13.15
    Ei voi olla totta....että tuollaisiakin on olemassa! AIVAN IHANAA.... herkut, astiat ja koristeet niinkuin oikeita :)
      Cride kirjoitti 16.12.2012 klo 17.45
      Joo en mäkään tiennyt tuosta uskomattomasta maailmasta ennen mitään ja nyt mä olen ihan hurahtanut noihin...siis tai siis lastenhan takia ;)
    Mia kirjoitti 16.12.2012 klo 13.39
    Aivan ihanalta näyttää, olet tosissaan panostanut ja huikea lopputulos!
    En malta odottaa, että meidän tytöt on tuossa iässä, että voidaan ajatella nukkekotia. Noita koristeita ja juttuja on varmasti kiva laittaa. :)

    Mukavaa adventtia ja joulunodotusta! ♥
      Cride kirjoitti 16.12.2012 klo 17.48
      Hih, joo nyt tämä on vielä lähinnä mun harrastus, kun ei noita uskalla antaa vielä lasten leikkeihin tai olisivat hetkessä entisiä. Täytyy vielä muutama vuosi odotella, että voi antaa nuo pienimmätkin koristeet heille. Nyt vaan ihaillaan niitä kauempaa ja vähän tutkaillaan niitä äidin vierellä :)
    Miimma M kirjoitti 16.12.2012 klo 14.57
    Aivan ihana, minulla ollut aina unelmana nukkekoti, nyt taisi tulla sen osto eteen.
      Cride kirjoitti 16.12.2012 klo 17.48
      Suosittelen kyllä. Tuohon hurahtaa ihan kivasti ja lapsetkin tykkää siinä sivussa tuosta harrastuksesta ;)
    Viivi kirjoitti 16.12.2012 klo 21.58
    iik miten ihania tavaroita! Ja tuo nukkekoti ♥ Harmittaa kun itselläni oli pienenä lundbyn nukkekoti ja menin antamaan sen pois, olisi tullut hyvä harrastus :( Ja voi sitä mun kateuden määrää viime jouluna kun miehen pikkusisko 7 v sai tuon samanmoisen nukkekodin mikä teillä, joululahjaksi :D
    Jos pukki muistais mua tänä vuonna..

    Hyvää joulun odotusta!! :)
      Viivi kirjoitti 16.12.2012 klo 21.59
      no hupsis, eipä ole samanmoinen, mutta samantapainen aivan iiiikkis ihana :D !!
        Cride kirjoitti 17.12.2012 klo 22.18
        Juu tuota samantapaista nukkekotia on kahta eri versiota Honkkareissa. On tuota lisäsiivellistä ja sitten ilman lisäsiipeä. Ne ovat vaalehtavan keltaisia, mutta maalasin sitten tuon itse vaaleanpunaiseksi. Mulla on onneksi vielä oma Lundby tallessa, mutta tosiaan meni kaikki kalusteet vahingossa suursiivouksen lopputuloksena kaatopaikalle, joten arvaa harmittaako :( Pidetään peukkuja, että joulupukki muistaisi nyt jouluna ;)
    Johanna - Taloja ja Toiveita kirjoitti 17.12.2012 klo 13.33
    Aivan uskomattomia väkerryksiä! Ja makoisen näköisiä!
      Cride kirjoitti 17.12.2012 klo 22.19
      Mä olin kanssa ihan hämilläni, että mitä kaikkea oikeasti noihin nukkekoteihin löytyy. Siis aivan uskomattomia väkerryksiä. Mä jäin heti noihin koukkuun.
    pikku hiiri kirjoitti 17.12.2012 klo 13.47
    Aivan mielettömän hienoja herkkuja ja koristeita!
    Innolla odotan koska minäkin pääsen sisustamaan nukkekotia. Olen vähän miettinyt sellaisen ostamista ensi jouluksi kun Sara olisi 3.5v tai sitten 4-vuotis lahjaksi jos maltan odottaa niin kauan ;-)
      Cride kirjoitti 17.12.2012 klo 22.21
      Hih ja men en todellakaan malttanut olla ostamatta nukkekotia suurinpiirtein heti kun neiti syntyi. Mun oli ihan pakko saada toi kun näin tuon ja toimii myös kivana sisustuselementtinä lastenhuoneessa. Taisi neiti olla suurinpiirtein vähän yli vuoden kun toi tosiaan tuli meille ja nyt 3-vuotiaana rupeaa vähän jo ymmärtämään sen päälle, mutta leikkiminen vielä sillä on aika vähäistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti